20 november 2022
10:00

Villa Lidköping BK U17

HEROISK INSATS när U17 VANN mot Villa Lidköping

Hemmalaget kom till match med 5 (!) ordinarie spelare frånvarande pga skador och sjukdomar. Endast EN avbytare bland utespelarna vid matchstart och efter 20-talet spelade minuter tvingades ytterligare en spelare utgå. Ändå besegrade hemmalaget hittills obesegrade VillaLidköping

Favoriter
Det sägs att VillaLidköping är Sveriges bästa lag i åldersgruppen. På lördagen spelade de bort Edsbyn med hela 7-2 och på söndagen gästade man SBB Arena för första gången. Matchen började kvalitétsmässigt bra och jämnt - det var som väntat gästerna som tog för sig när Bollnäs inte fick bort bollen i försvaret, efter 5 minuter och Villa dundrade in 0-1. Så långt såg det mesta ut att gå enligt plan.

Mål en man mindre
Bollnäs drabbades av en utvisning och samlade ihop sig som lag. Började spela riktigt smart och kompakt i försvarsspelet och jobbade med kontringsspel samt kloka attacker. Det gav ganska omgående resultat då Edwin Johansson snappade upp en retur från Philip Bergström och, trots en man mindre på banan, var vi lika...

"Äckligt diciplinerat"
Det gamla klassiska uttrycket av hockeytränaren i Malmö - Timo Lahtinen - som sa att hans lag spelade "Äckligt diciplinerat" kom väl till pass när Bollnäs gjorde en riktigt vass försvarsinsats. Laget höll Villa Lidköping utanför de farligaste områdena och Oskar i målet fick bra hjälp av försvaret. Villa sköt 17 skott i första - 12 träffade målet men inget mer gick i mål. Det gjorde däremot Bergströms friläge efter framspelning av Thim Brodin och hemmalaget gick överraskande till halvtidsledning med 2-1

Lysande försvarsspel
Om den första halvleken var bra så var den andra halvleken ännu bättre - lite tröttare ben kunde noteras men Lucas Ahlgren agerade som den kapten och libro han är. Höll ihop styrkorna och hela laget spelade ett lysande försvarsspel tillsammans. Villa fick slita för lägena men fick liten, eller ingen, utdelning och till slut tröt tålamodet.
När Måns Olnils tryckte in 3-1 efter en kvart på pass från Alvin Einarsson såg det riktigt bra ut för hemmalaget och när dessutom Philip Bergström gjorde sitt andra efter 66 minuter började man ana hur det kunde sluta

Klokt beslut
Matchen hårdnade till - tonen mellan spelarna likaså. Domarna hanterade det bra och slutligen så tog Bergström all kraft och vräkte in 5-1 i 80:e minuten. I samband med målet krockade målvakten i Villa med vår spelare och då skada uppstod tog Villa-ledarna det kloka beslutet att få målvakten omhändertagen och undersökt istället för att spela de sista c:a 10 minuterna när matchen i princip var avgjord.

Bästa insatsen
För Bollnäs-killarna var det ett stort steg framåt och en riktigt viktig seger inte minst mentalt. Det var en fin insats och samtliga spelare ska ha stort beröm för laginsatsen. Det var ett krigande lag som absolut inte tänkte vika ner sig och man vann TILLSAMMANS. Från minut 20 och framåt spelade man utan avbytare bland utespelarna (Melvin Östh fanns tillgänglig som målvaktsavbytare) och det var otroligt starkt med tanke på motståndet. En riktigt heroisk insats.

FAKTA:
BOLLNÄS GIF BF U17 - VILLA LIDKÖPING BF U17
5 - 1 (2-1)
Mål: 1-1 (13) Edwin Johansson (Philip Bergström), 2-1 (33) Philip Bergström (Thim Brodin), 3-1 (60) Måns Olnils (Alvin Einarsson), 4-1 (66) Philip Bergström, 5-1 (79) Philip Bergström (Måns Olnils)
Skott på mål B 11 (5) - VL 18 (1)
Hörnor B 4 (0) - VL 9 (0)
Utvisningar B: 3 x 10 min 1 x 5 min VL: 3 x 10 min + lindrigt matchstraff pga 3 utv.